Steenwijkerwold.jouwweb.nl
Welkom » Het onderzoek

Het onderzoek

Werkproces

De start van het onderzoek kenmerkte zich door het maken van koppels. Deze koppels zouden het gehele werkproces samenwerken en met de samenwerking zorgen voor een goed en professioneel eindproduct.

 

Start

Sierra Siemens en Herman Broer besloten om dit onderzoek gezamenlijk te doen. Al vrij snel hadden deze twee studenten een dorp op het oog die zich goed leende voor onderzoek en waarvan er voldoende informatie te vinden was. Het dorp, genaamd Steenwijkerwold (Overijssel), is het dorp waar Herman Broer opgroeide en vrijwel zijn hele jeugd doorbracht.

 

Samenwerking

Vanaf het begin leek de samenwerking van erg goed niveau te zijn. Sierra had al vrij snel een goede website opgestart die het werkproces precies in kaart kon brengen. Hierop was duidelijk te zien wat er gedaan moest worden, wat er al afgerond was en wat er nog voor verbetering vatbaar was.

Herman had op zijn beurt al veel informatie en literatuur kunnen bemachtigen. De historische kant van het dorp werd op deze manier eenvoudig toegepast. Door de kennis van en de binding met het dorp van Herman waren er veel lijntjes die gebruikt konden worden.

 

In de loop van het onderzoek werd de samenwerking echter iets minder. Halverwege kreeg Herman te horen dat hij deze opleiding niet gaat vervolgen en dus dat het resultaat van deze opdracht niet meer in het belang van hem was. Hierdoor vloeide de motivatie steeds verder weg en was het moeilijk om tot een goede samenwerking en een professioneel eindproduct te komen.

Het dieptepunt van de samenwerking was de laatste week voor de deadline. Hoewel er op dinsdag een samenkomst is geweest en toch ook een goede werkhouding is getoond, was er van een echte samenwerking weinig sprake. Het is vooral te danken aan de tomeloze inzet van Sierra dat het onderzoek alsnog een positief einde heeft gekregen

Met dank aan Sierra is de site toch bewonderenswaardig geworden.

 

Overleg

Het overleg is wel altijd goed geweest. De momenten dat er een afspraak stond voor samenkomst, dorpsbezoek of contact, werd dit ook door beiden goed nageleefd. Beiden hadden hetzelfde doel voor ogen en wisten op die manier wat ze moesten doen, wat er van hun verwacht werd en hoe ze hun kwaliteiten moesten inzetten.

 

Resultaat

Het resultaat mag er wel degelijk zijn. Door deze site heeft de bezoeker (bekend met het dorp of helemaal niet) een goed en overzichtelijk beeld van het dorp. Zo kunnen toeristen in drie muisklikken zien wat zij kunnen beleven, wat ze kunnen doen en waar de mooie plekjes te vinden zijn.

 

Reflectie

Sierra

Allereerst: ik vond het een heel erg leuk vak en ik heb mij uitstekend vermaakt met het uitzoeken, fotograferen en het knutselen aan de website.
Een aantal weken voor het vak had Herman aan mij gevraagd of wij wouden samenwerken. We hadden tot dit vak nog nooit samengewerkt, dus het was een leuke afwisseling.

Ik was nog nooit in Steenwijkerwold geweest en het eerste bezoek was gelijk enorm heet. We hebben toen ook heerlijk gewandeld met de honden en vooral veel van de omgeving gezien. Later zijn wij dan pas ook aan de slag gegaan met de informatie.

In combinatie met andere vakken die afgerond moesten worden is het ons bij de eerste deadline niet gelukt om de site af te kregen. Geheel tegen mijn natuur in heb ik de deadline laten verstrijken en andere vakken voorang gegeven. Het was een goede les, om met dit soort dingen eerder te beginnen.

Al met al heeft Herman mij tot op het einde goed gesteunt, ondanks dat hij stopt met de opleiding. Er zijm gevallen bekent waar dit helemaal niet het geval is geweest. Daarom ben ik hem ook extra dankbaar voor zijn inzet. 

Ik ben dan ook zeer tevreden over mijn/onze website, omdat we nét dat beetje extra hebben dat niet in de opdracht stond!

Herman

Zoals hierboven al te lezen is, is mijn inbreng in het onderzoek niet optimaal. De motivatie om door te gaan, terwijl ik wist dat ik de opleiding niet zou vervolgen, was nihil en daardoor heb ik mijn partner, Sierra, toch in moeilijkheden gebracht. Ik was, zeker in het begin, erg enthousiast over de opdracht en ben gedreven te werk gegaan. Ik wilde ‘mijn dorp’ zo goed mogelijk laten zien en wilde mijn liefde voor dit dorp overbrengen aan Sierra en alle andere bezoekers van de website.

Helaas is mijn werkhouding verslechterd in de laatste paar weken van het onderzoek. In volgende samenwerkingen en opdrachten zal ik mij van minuut één tot de laatste seconden moeten laten zien. Ik zal mijn inzet te allen tijde moeten tonen en moet er zorg voor dragen dat iemand anders niet de dupe wordt van mijn tekortkomingen.