Steenwijkerwold.jouwweb.nl
Welkom » Faciliteiten » Bedrijven

Bedrijven

Het dorp wordt gekenmerkt door een ontzettende ondernemingsdrang van de inwoners. Er zijn veel bedrijven gevestigd in Steenwijkerwold. Dit is voornamelijk te danken aan de perfecte ligging van het dorp.

Steenwijkerwold ligt op korte afstand van de A32, die zowel Zwolle als Leeuwarden binnen een reisafstand van een half uur brengt. Ook bezit het naburige Steenwijk een station waar zowel intercity’s als goederentreinen stoppen en een haven die verbonden is met Giethoorn en Ossenzijl.

Er zijn dan ook vele bedrijven te vinden in het dorp. Zo is het dorp twee autobedrijven rijk, Marco van Beek en Van Essen. Ook is er een lasbedrijf gevestigd (Dedden), evenals een transportbedrijf (K.R. Wisman).

Verder is er een financieel adviseur te vinden (Jan Broer Management), twee autorijscholen (Ter Horst en ProfiPlus) en een hengstenhouderij (Ten Veen).

Er zijn dus niet alleen veel bedrijven te vinden, ook is het een veelzijdig geheel. Dit zorgt ervoor dat Steenwijkerwold met recht actief en ondernemend genoemd kan worden.


Bedrijven

Zoals hierboven al vermeld is er veel bedrijvigheid te vinden in Steenwijkerwold. Hieronder worden de bedrijven genoemd die bekend zijn bij de onderzoekers.

Dieren

Doordat Steenwijkerwold een open en natuurlijk karakter heeft, leent het zich uitstekend voor het houden van dieren. Het dorp is dan ook een hengstenhouderij (Ten Veen) rijk, die door de hoeveelheid land perfect functioneert. Ook bezit het dorp een hertenboerderij (De Toevlucht) en een kinderboerderij (Thijenkaampe).

Auto

Ook voor de (toekomstige) automobilist zijn er voldoende bedrijven te vinden. Zo heeft Marco van Beek een autobedrijf en garage, evenals Van Essen. Voor de toekomstige rijders zijn er twee autorijscholen te vinden, namelijk Ter Horst en ProfiPlus.

Eten/drinken

Het dorp heeft de beschikking over een slagerij (Bouma) en een bakker (Muis). Voor alle inwoners zijn hier de vleeswaren of de broden te koop. Voor de boodschappen kun je naar de supermarkten in het dorp (Spar) of in het buurtschap Thij. Voor de warme hap is er een cafetaria aanwezig (Snackresto Woldplein).

Overig

Ook heeft het dorp de beschikking over een financieel manager (Jan Broer Management BV), een pedicure (Jessica) en een kapper (Andries)

Door de aanwezigheid van al deze bedrijven is het dorp een actief en levend geheel, waar de leefbaarheid van het dorp zeker belang bij heeft.

Omdat de mensen van het dorp opgegroeid zijn met de Saksische cultuur, het harde werken en eerlijk zijn, maakt de ondernemingsdrang van een dorp alleen maar groter. Zelf iets oplossen is beter als iemand anders het voor jou laten opknappen. Hierdoor is er veel bedrijvigheid in dit dorp.

Hoe meer bedrijvigheid, hoe beter de leefbaarheid.


Jan Broer Management BV

Lasbedrijf Dedden www.lasbedrijfdedden.nl

Autobedrijf Marco van Beek www.marcovanbeek.nl

Autobedrijf Van Essen www.autobedrijfvanessen.nl

Slagerij Bouma bouma.uw-slager.nl

Bakkerij Muis www.bakkerijmuis.nl

Kapsalon Andries

Transportonderneming K.R. Wisman www.krwisman.nl

Hengstenhouderij Ten Veen

Autorijschool Christiaan ter Horst www.verkeersschoolterhorst.nl

Profiplus www.profiplus.nl

Hertenboerderij De Toevlucht www.detoevlucht.nl

Pedicure Jessica

Onderlinge Brandverzekering Steenwijkerwold

Theehuis Thijenkaampe

Woldleite, bejaardentehuis

 

Multifunctioneel Centrum “Hoogthij”

http://www.hoogthij.nl/

Multifunctioneel Centrum “Hoogthij”

Naast de sportclub, is ook het centrum een belangrijk verzamelpunt voor de inwoners van het dorp. Tot enkele jaren geleden stond er een klein, ouderwets gebouwtje dat fungeerde als Centrum. Echter, het voldeed niet meer aan de eisen van een moderne maatschappij, zelfs niet voor het rustige Steenwijkerwold. Hierom werden er plannen gepresenteerd voor het oprichten van een Multifunctioneel Centrum (MFC).

Kortgeleden is het MFC er dan ook daadwerkelijk gekomen. In dit centrum zijn de belangrijkste zaken van een dorp verenigd. Zo is er in het MFC een bibliotheek te vinden, de peuterspeelzaal en de kinderopvang. Maar ook fysio- en ergotherapie, logopedie, een pinautomaat en een rouwcentrum zijn onderdeel van het MFC.

De naam heeft het MFC te danken aan de rijke historie van het dorp Steenwijkerwold. Zoals in het ontstaan van Steenwijkerwold al vermeld, is de oudste nederzetting in het huidige Steenwijkerwold het buurtschap Thij. De ‘Thijmannen’ gingen in de loop van de tijd ook bouwen op de heuvel nabij Thij. In het vroegere Kerkbuurt werd voor het eerst gebouwd. Dat was dus op het hoge gedeelte vlakbij Thij, vandaar de naam “Hoogthij”.

 

 

 Bibliotheek www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl

Pinautomaat Rabobank www.rabobank.nl

Kinderopvang Woldkasteel www.woldkasteel.nl

Peuterspeelzaal www.psz-steenwijkerland.nl

AVOS (Actief voor Ouderen Steenwijkerwold)

Dorpsbelang www.steenwijkerwold.eu

Consultatiebureau Oude en Nieuwe Land www.zorggroep-onl.nl

Logopediepraktijk Lindevallei www.logopediepraktijklindevallei.nl

Praktijk voor Fysiotherapie www.fysiotherapiesteenwijkerwold.nl

Ergotherapie www.ergotherapie-steenwijkerland.nl

Protestantse Gemeente Steenwijkerwold www.pk-steenwijkerwold.nl

Rouwcentrum