Steenwijkerwold.jouwweb.nl
Welkom » Faciliteiten » Sport en Spel

Sport en Spel

Diverse sportgelegenheden

                sv Steenwijkerwold            www.svsteenwijkerwold.nl

Eén van de belangrijkste plaatsen binnen het dorp Steenwijkerwold, zijn zonder twijfel de sportvelden van sv Steenwijkerwold. De voetbalclub, die speelt in het rood en zwart, is een belangrijk bindmiddel voor de inwoners van het dorp.

De club bezit een sportpark met onder andere een kantine, bestuurskamer, kleedkamers en een sportzaal. De club heeft de beschikking over vier wedstrijdvelden en twee riante trainingshoeken. Vele inwoners van het dorp maken gebruik van de faciliteiten die de sportvereniging te bieden heeft, velen van hen zijn lid van de sportvereniging. Op zaterdag voetbalt de jeugd fanatiek, terwijl de meeste seniorenteams op zondag hun kunstjes vertonen.
Een dorp zonder voetbalvereniging neemt zichzelf niet serieus, een sportclub is het middel om mensen bij elkaar te brengen.
Zowel het eerste mannenelftal, als het eerste dameselftal komen in het seizoen 2012-2013 uit in de 3e Klasse van de KNVB Noord.

                Biljart en darts in café

                Jeu de Boules

               

 

 Diverse speelplaatsen

Steenwijkerwold is een actief dorp voor zowel ouderen, jongeren als de jongste jeugd. Zo is er het MFC, is er een sportclub en is het dorp een sportschool (Sportkoele) rijk.

Belangrijk voor de jongste jeugd zijn de speelplaatsen, die vaak gevuld zijn met een schommel, een wip en andere speeltoestellen.

Vooral de speelplaats op ‘De Beek’ is een favoriet onder de jeugd. Deze speelplaats heeft kortgeleden een facelift gekregen. Waar er vroeger een basketbalveldje met grind aanwezig was en speeltoestellen die het bijkans begaven, staat er nu een uitnodigend geheel. Een speelveld, weliswaar van steen, omringd door een ijzeren omheining. In de omheining vind je twee voetbaldoeltjes, vier hockeydoeltjes en twee basketbalnetten. Voor iedereen wat wils. De jeugd maakt ook veel gebruik van het nieuwe speelveld.
Ook de Holthinge Campweg, de Blaankamp, de Vredenburg en de Pastoor Muitemanstraat zijn een speelplaats (of meerdere) rijk. Door te blijven investeren in deze speelplaatsen zorgt het dorp ervoor dat de jongste jeugd in beweging blijft en buiten blijft spelen.

                Holthinge Campweg

                De Beek

                Blaankamp

                Vredenburg

                Pastoor Muitemanstraat