Steenwijkerwold.jouwweb.nl
Welkom » Faciliteiten » Educatie

Educatie

OBS De Woldschool (openbaar) www.dewoldschool.nl

De openbare basisschool die het dorp rijk is, is de Woldschool. Het is de kleinste van de drie scholen in het dorp. Het openbare onderwijs is niet heel populair in het voornamelijk Katholieke dorp. Toch heeft de school een duidelijke missie en wil het onderwijs geven aan iedere inwoner van het dorp (of daar buiten).


Don Boscoschool (katholiek) www.kbsdonbosco.nl

De grootste van de drie scholen is weinig verrassend de Katholieke basisschool Don Boscoschool. De school is niet alleen gericht op het juiste geloof binnen het dorp, ook de ligging van de school is een belangrijke reden voor mensen om de kinderen juist op deze school in te schrijven. De school ligt tegen de nieuwbouwwijk Mariënwold aan, waar veel gezinnen met jonge kinderen (komen) wonen. Deze gezinnen kiezen vrijwel altijd voor het inschrijven van hun kinderen op de dichtbij gelegen Don Boscoschool.

 


Immanuëlschool (christelijk) www.accrete.nl/immanuel

De christelijke basisschool is de Immanuëlschool. Het onderwijs dat hier gegeven wordt, wordt vrijwel volledig aangepast op de Bijbel en Bijbelse gewoonten. De naastenliefde en de liefde voor God zijn belangrijk en worden aan de leerlingen meegegeven. Zo zijn de vieringen van Pasen en Kerst een belangrijk onderdeel van het onderwijs.


Peuterspeelzaal

Kinderopvang