Steenwijkerwold.jouwweb.nl
Welkom » Faciliteiten » Winkelvoorzieningen

Winkelvoorzieningen


Spar Hof 

Steenwijkerwold heeft de beschikking over een ruime supermarkt die bewoners in veel van de dagelijkse behoeften voorziet. Waar de winkel, een Spar, voorheen gezeteld had aan het Woldplein, kreeg de eigenaar, Gerard Hof, de kans om te verhuizen naar het voormalige gebouw van Vredenburg Installatie.

Dit zorgde voor een verdrievoudiging van de winkelruimte en ook in het aanbod ging de winkel flink vooruit.

 De winkel wordt vooral door de oudere mensen gebruikt voor alle boodschappen. Zij hebben minder kans om in het naburige Steenwijk te komen en zijn aangewezen op de, overigens goede, Spar.

Voor de wat jongere inwoners is de Spar voornamelijk een winkel voor de kleine boodschappen, bijvoorbeeld wanneer ze iets vergeten zijn of snel een flesje koffiemelk moeten halen. De grote boodschappen worden door deze groep toch nog vaak gedaan in de stad Steenwijk, bij bijvoorbeeld de C1000 (nu het nog bestaat), de Albert Heijn of andere grote winkelketens die in Steenwijk te vinden zijn.

 Toch onderscheidt de Spar zich duidelijk van deze grote winkelketens. De Spar vindt het verkopen van streekproducten belangrijk en blijft hiermee de lokale ondernemers steunen. Zo verkoopt de Spar diverse soorten pap van Weerribbenzuivel. Hoewel het vrij onbekend is in de verder gelegen dorpen, wordt er in Steenwijkerwold veel genoten van deze heerlijke pap. Ook ondergetekende is van mening dat deze pap de beste is die er in de wijde omgeving te vinden is.

 

 

Thuismarkt Thij